/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Statisticile Ministerului Sănătății. Săptămâna trecută s-au înregistrat 159 decese asociate COVID-19, iar toate persoanele erau nevaccinate

missing
06 octombrie 2021, ora 13:28

Săptămâna trecută s-au înregistrat 159 decese asociate coronavirusului, iar toate aceste persoane erau nevaccinate. Anunțul a fost făcut astăzi, 6 octombrie, de secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Numărul deceselor zilnice a crescut, ceea ce înseamnă că am înregistrat o medie de 22 de decese pe zi, o creștere față de săptămâna trecută”, a mai declarat Svetlana Nicolaescu.

De asemenea, săptămâna trecută au fost internați, în medie, peste 500 de pacienți infectați cu coronavirus, iar numărul total de persoane aflate în spitale a atins cifra de 2.300. La terapie intensivă, săptămâna trecută, se aflau zilnic peste 200 de pacienți internați. Totodată, în medie, peste 30 de persoane sunt supuse ventilării mecanice.

Secretara de stat a Ministerului Sănătății mai spune că săptămâna trecută s-a înregistrat și o creștere a cazurilor de COVID-19, de aproximativ 12%.

Cele mai afectate zone la nivel național sunt Bălți și Chișinău, iar raportat la numărul populației, municipiul Bălți este cea mai afectată regiune.

Amintim că ieri, 5 octombrie, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 1.500 de cazuri noi de COVID-19.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, până acum, în Republica Moldova, s-au vaccinat peste 790 de mii de oameni, adică aproximativ 30 la sută din toată populația.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram