/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

A fost semnat Acordul moldo-lituanian cu privire la conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere

07 octombrie 2021, ora 17:37

Asăzi a fost semnat Acordul interguvernamental moldo-lituanian cu privire la conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Veaceslav Dobîndă și ministrul de interne al Republicii Lituania, Agnė Bilotaitė.

Acest lucru a fost posibil grație înțelegerilor convenite la nivel înalt în cadrul vizitelor la Chișinău a președintelui lituanian Gitanas Nausėda și a ministrului de externe Gabrielius Landsbergis.

„Prevederile acordului vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Republica Lituania un șir de beneficii, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere și cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă” a declarat secretarul de stat Veaceslav Dobîndă în cadrul ceremoniei de semnare.

Vizita la Vilnius a diplomatului moldovean se desfășoară la invitația cancelarului ministerului lituanian de externe, Inga Černiuk.

Programul la ministerul lituanian al afacerilor externe a inclus și consultări cu secretarul de stat Mantas Adomėnas, directorul general politic, șefi ai subdiviziunilor sectoriale în scopul consolidării competențelor funcționale și schimbul de expertiză în domeniile de interes reciproc.

A fost discutată și agenda de reforme privind implementarea Acordului de asociere și zonei de liber schimb, Summit-ul parteneriatului estic, consultări politice bilaterale, asistența pentru dezvoltare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram