Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Stella Avallone. Pe agenda discuției s-au regăsit mai multe subiecte ce vizează relațiile moldo-austriece și aprofundarea contactelor bilaterale la toate nivelele. 

Oficialii au vorbit despre evoluțiile politice de la Chișinău, situația epidemiologică la nivel regional, despre reforma justiției și a procuraturii, implementarea programului de guvernare, respectarea drepturilor omului, atragerea investițiilor și creșterea nivelului de viață al cetățenilor.

Șefa Executivului și-a exprimat recunoștința pentru prietenia și colaborarea fructuoasă dintre cele două țări, dar mai ales pentru sprijinul oferit de Austria în perioada pandemiei de COVID-19.

„Guvernul este interesat de revitalizarea domeniul bilateral, economic. Considerăm că Republica Moldova are toate șansele să devină un mediu foarte bun pentru investiții și, în acest sens, rolul Guvernului este să asigure eliminarea tuturor impedimentelor pentru investitorii locali și internaționali”, a menționat Gavrilița.

Ambasadoarea Avallone și-a exprimat dorința ca următoarea ședință a Comisiei mixte moldo-austriece pentru relații economice externe bilaterale din 2022 să aibă loc la Chișinău.

La fel, oficiala a menționat că suportul oferit de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare este orientat spre îmbunătățirea infrastructurii locale, în special pentru proiecte de renovare a sistemelor de alimentare cu apă și tratare a deșeurilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!