Tunisia are de astăzi un nou guvern după demiterea cabinetului de miniștri de către președintele Kais Saied, informează Digi24.ro. Formarea guvernului i-a fost încredințată Najlei Bouden care este profesoară universitară. 

Najla Bouden a fost numită în funcție pe 29 septembrie, după două luni de la demiterea premierului Hichem Mechichi de către şeful statului. Preşedintele Kais Saied a suspendat activitatea parlamentului din Tunisia și a preluat puterea judiciară. În discursul susţinut în timpul depunerii jurământului, Najla Bouden, în vârstă de 63 de ani, a afirmat că „lupta împotriva corupţiei va fi cel mai important obiectiv” al guvernului său, format din alţi 25 de membri.

Anunţarea noului guvern survine la o zi după o nouă manifestaţie împotriva măsurilor excepţionale decise de președintele Saied, la care au participat cel puţin șase mii de persoane în capitala tunisiană. Președintele Kais Saied a promulgat pe 22 septembrie un decret ce oficializează suspendarea mai multor articole din Constituţia țării şi instaurează măsuri excepţionale, menite să fie provizorii, timpul necesar pentru a fi iniţiate reforme politice.

După luni de blocaj politic, președintele Saied a invocat un pericol iminent pentru a justifica acţiunile sale, denunţate drept parte a unei lovituri de stat” de către opozanţii săi şi mai multe ONG-uri internaționale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!