/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Premieră istorică în Tunisia! Guvernul va fi condus pentru prima dată de o femeie

missing
11 octombrie 2021, ora 19:50

Tunisia are de astăzi un nou guvern după demiterea cabinetului de miniștri de către președintele Kais Saied, informează Digi24.ro. Formarea guvernului i-a fost încredințată Najlei Bouden care este profesoară universitară. 

Najla Bouden a fost numită în funcție pe 29 septembrie, după două luni de la demiterea premierului Hichem Mechichi de către şeful statului. Preşedintele Kais Saied a suspendat activitatea parlamentului din Tunisia și a preluat puterea judiciară. În discursul susţinut în timpul depunerii jurământului, Najla Bouden, în vârstă de 63 de ani, a afirmat că „lupta împotriva corupţiei va fi cel mai important obiectiv” al guvernului său, format din alţi 25 de membri.

Anunţarea noului guvern survine la o zi după o nouă manifestaţie împotriva măsurilor excepţionale decise de președintele Saied, la care au participat cel puţin șase mii de persoane în capitala tunisiană. Președintele Kais Saied a promulgat pe 22 septembrie un decret ce oficializează suspendarea mai multor articole din Constituţia țării şi instaurează măsuri excepţionale, menite să fie provizorii, timpul necesar pentru a fi iniţiate reforme politice.

După luni de blocaj politic, președintele Saied a invocat un pericol iminent pentru a justifica acţiunile sale, denunţate drept parte a unei lovituri de stat” de către opozanţii săi şi mai multe ONG-uri internaționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram