/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Procurorii anticorupție solicită mandat de arestare pe numele lui Ruslan Popov, adjunctul procurorului general suspendat

11 octombrie 2021, ora 11:03

Procurorii anticorupție solicită mandat de arestare pe numele lui Ruslan Popov, adjunctul procurorului general suspendat. „La 11.10.2021 procurorii au sesizat judecătorul de instrucție pentru examinarea demersului cu privire la aplicarea arestului preventiv în privința persoanei reținute”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale. 

Potrivit PG, urmărirea penală în această cauză penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție , cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate.

Ruslan Popov a fost reținut sâmbătă pentru 72 de ore, după ce procurorii și mascații de la SIS au efectuat la el acasă, dar și la sediul PG mai multe percheziții. Popov este suspectat de îmbogățire ilicită.

Anul trecut, Centrul de Investigaţii Jurnalistice a publicat o serie de anchete despre averea şi presupusele afaceri camuflate ale lui Ruslan Popov, scrie Anticorupție.md. Reporterii au descris despre afacerea din agricultură a procurorului, afacere înreghistrată pe numele tatălui său, un frigider pentru păstrarea fructelor, locuinţa şi maşinile de lux.

În 23 ianuarie 2020, la o zi de la publicarea anchetei despre averea lui Popov, procurorul general Alexandr Stoianoglo a cerut Autorității Naționale de Integritate să verifice averea adjunctului său, Ruslan Popov.

Procuratura Generală a anunțat că Stoianoglo a luat această decizie chiar la solicitarea lui Ruslan Popov, care, la rândul său, a calificat că informațiile despre el sunt denigratoare și atentează la onoarea dânsului și a familiei.

La mai bine de un an şi opt luni de la demararea verificărilor, ANI nu a luat o decizie în privința lui Ruslan Popov pe motiv că „acțiunile de verificare sunt complexe şi necesită timp”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram