Cel mai mare dovleac din lume a fost prezentat duminică la unul din cele mai mari festivaluri din lume de acest gen. Dovleacul uriaș cântărește peste o mie de kilograme, aproape cât o mașină obișnuită și provine din regiunea Toscana, Italia, scrie Digi24.ro.

Dovleacul a fost crescut de fermierul Stefano Cutrupi și inițial cântărea 1.226 de kilograme, însă din motiv că după ce sunt culeși, dovlecii încep să se deshidrateze, acesta a ajuns la greutatea dată.

 

Locul al doilea în concursul de dovleci de la Ludwigsburg a fost adjudecat de un belgian. Dovleacul lui Mario Vangeel a cântărit 1.106,5 kg , iar locul al treilea al podiumului i-a revenit francezului Mehdi Daho, cu un dovleac de 983,5 kg.

Potrivit presei franceze, Mehdi Daho a explicat că succesul său este rezultatul unei combinații de factori: cultivă legumele în sere mult mai mari decât cele obișnuite, folosește semințe care au fost supuse în prealabil unui tratament termic, asigură o irigație optimă și monitorizează foarte atent nivelului pH-ului pentru a controla aciditatea solului. Iată cum arată acești dovleci uriași:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!