/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Datele prezentate de Ministerul Sănătății: majoritatea pacienților internați în spitalele din țară cu coronavirus sunt nevaccinați

missing
12 octombrie 2021, ora 12:09

Din totalul pacienților internați în spitalele din țară cu coronavirus, 88% sunt nevaccinați sau nu au schema completă de imunizare. De asemenea, 91% din persoanele aflate la terapie intensivă, nu sunt vaccinate. Anunțul a fost făcut astăzi, 12 octombrie, de către secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, secretara de stat a Ministerului a mai declarat că în aceste momente există o presiune extrem de mare asupra sistemului medical, din cauza numărului mare de pacienți internați. Săptămâna trecută, zilnic, au fost aduși și internați în spitale peste 400 de pacienți, iar secțiile destinate bolnavilor infectați cu coronavirus se completează într-un ritm alert.

„Numărul pacienților internați la terapie intensivă, în stare gravă, este în creștere. Săptămâna precedentă, în secțiile de terapie intensivă se aflau peste 232 de pacienți, în fiecare zi, iar peste 35 de persoane erau conectate zilnic la respirație artificială”, a declarat Svetlana Nicolaescu.

Ea a mai declarat că vaccinarea rămâne unica soluție care poate preveni formele grave și decesele provocate de COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătății, Republica Moldova are o acoperire vaccinală în rândul cetățenilor de aproximativ 24%.

Noile decizii aprobate la ultima ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică le puteți vedea AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram