/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Franța interzice ambalarea fructelor și legumelor în plastic. Decizia va fi implementată începând cu 1 ianuarie 2022

missing
12 octombrie 2021, ora 10:36

Franța interzice ambalajele din plastic aproape pentru toate fructele și legumele, începând cu luna ianuarie 2022, informează Digi24.ro . Decizia a fost luată cu scopul de a reduce deșeurile din plastic a anunțat ministerul mediului.  Astfel, guvernul a implimentat o lista cu 30 de fructe și legume care vor trebui comercializate fără a fi ambalate în plastic. 

Pe această listă se găsesc prazul, vinetele, roşiile rotunde, dar şi merele, bananele şi portocalele. Interzicerea ambalării alimentelor în plastic face parte dintr-un program guvernamental multianual ce vizează eliminarea treptată a utilizării plasticului.

“Folosim o cantitate scandaloasă de plastic de unică folosinţă în viaţa noastră de zi cu zi. Legea economiei circulare vizează reducerea utilizării plasticului de unică folosinţă şi impulsionarea înlocuirii sale cu alte materiale sau ambalaje reutilizabile şi reciclabile”, transmit autoritățile franceze .

Totodată, începând cu anul 2022, spaţiile publice trebuie să pună la dispoziţie cișmele cu apă pentru a reduce utilizarea sticlelor de plastic, publicaţiile de presă şi publicitate vor trebui expediate fără ambalaje din plastic, iar restaurantele de tip fast-food nu vor mai putea oferi jucării din plastic gratuite. Ambalajele din plastic vor fi interzise până la sfârşitul lunii iunie 2023 pentru roşii cherry, fasole verde şi piersici, iar până la sfârşitul anului 2024 pentru andive, sparanghel, ciuperci, unele salate şi ierburi, precum şi cireşe.  Din ianuarie 2023, Franţa va interzice, de asemenea, farfuriile de unică folosinţă utilizate în restaurantele de tip fast-food pentru mâncarea consumată la faţa locului.

Amintim că începând cu 2021, Franţa a interzis paiele, paharele şi tacâmurile din plastic, precum şi caserolele din polistiren. Fructele tăiate şi un număr limitat de fructe şi legume delicate pot fi încă vândute cu ambalaje din plastic, dar acestea vor fi eliminate treptat până la sfârşitul lunii iunie 2026.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram