/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Marea Britanie are nevoie de peste un milion de muncitori. Este cel mai mare număr de posturi vacante din ultimii ani

missing
12 octombrie 2021, ora 17:10

Marea Britanie are nevoie de peste un milion de muncitori după ce numărul locurilor de muncă vacante a crescut. Anunțul a fost făcut de către Oficiul Național de Statistică, scrie Digi24.ro.

Cea mai mare creştere a numărului locurilor de muncă vacante în Marea Britanie s-a înregistrat în sectorul de retail şi al reparaţiilor de vehicule. Totodată, datele oficiale publicate marţi arată că rata şomajului în perioada iunie-august 2021 a scăzut la 4,5%, de la 4,6% în perioada mai-iulie 2021.

„Piaţa forţei de muncă continuă să se redreseze în urma efectelor pandemiei, numărul angajaţilor aflaţi pe statele de plată ale companiilor în septembrie, depășesc cu mult nivelul de dinaintea pandemiei”, a menționat Darren Morgan, director în cadrul ONS.

Analiştii consideră că cifrele ONS privind redresarea pieţei forţei de muncă ar putea încuraja Banca Angliei (BoE) să majoreze rata dobânzii, pentru prima dată după pandemie. BoE  se pregăteşte să devină prima  bancă centrală care va majora dobânzile de la debutul pandemiei și urmăreşte să vadă câţi oameni sunt în şomaj după încheierea schemei de sprijinire a locurilor de muncă.

Conform estimărilor organizaţiei Resolution Foundation, la 30 septembrie, data încheierii programului, erau aproximativ un milion de persoane incluse în schemă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram