/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Nicu Popescu, după vizita de la Bruxelles: „Mesajele transmise de partenerii europeni au evidențiat deschidere lor pentru a sprijini țara noastră în reformele inițiate”

missing
12 octombrie 2021, ora 10:08

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, a desfășurat mai multe întâlniri cu oficiali europeni. Principalele mesaje transmise de aceștia au evidențiat deschidere lor pentru a sprijini țara noastră în reformele inițiate.

La întâlnirea cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, au fost discutate acțiunile prioritare care urmează să fie realizate de Republica Moldova pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană inclusiv în contextul pregătirii reuniunii Consiliului de Asociere care este planificat pentru 28 octombrie.

„Modalitățile optime de valorificare a Planului de recuperare economică și perspectivele de lansare a dialogurilor tematice la nivel înalt, le-am abordat la întâlnirile cu doamna Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene și domnul Michael Siebert, director pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE, Serviciul European de Acțiune Externă”, se mai arată în mesajul publicat de Nicu Popescu.

Totodată, șeful diplomației R. Moldova a avut o întrevedere și cu Fernando Andresen Guimaraes, consilier diplomatic al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În cadrul acestor discuții au fost abordate și analizate posibilitățile de accesare a asistenței macro-financiare, situația în sfera energetică și alte teme de actualitate de pe agenda internă și externă a Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram