Unui elan din Colorado i-a fost îndepărtată o anvelopă din jurul gâtului pe care o avea blocată de cel puțin doi ani. Operațiunea a avut succes după a patra încercare din ultima săptămână și a fost realizată de către reprezentanții unui parc, informează Digi24.ro. 

Elanul care are patru ani și cântărește peste 270 de kilograme a fost momit din turma de 40 de animale și calmat pentru a începe operațiunea. Specialiștii în fauna sălbatică, Dawson Swanson şi Scott Murdoch, au fost nevoiţi să taie coarnele elanului pentru a scoate anvelopa. Deși ar fi preferat să îndepărteze anvelopa fără a fi nevoie să taie coarnele, care au un rol important în sezonul de împerechere, acest lucru nu a fost posibil. Sub anvelopă se afla o mică rană, iar blana animalului lipsea în anumite zone. Dawson Swanson şi Scott Murdoch au observat prima dată elanul cu anvelopa blocată în jurul gâtului în luna iulie 2019. Ei au estimat că anvelopa şi coarnele cântăreau în jur de 16 kilograme.

Autoritatea pentru Parcuri şi Faună Sălbatică din Colorado a indicat că anvelopa a ajuns în jurul gâtului elanului când acesta era mai tânăr şi nu avea coarne, sau în timpul iernii, când masculii îşi schimbă coarnele, mai scrie dpa, citată de Agerpres.

Elanul poate cântări până la 450 de kilograme, iar coarnele sale pot atinge 1,5 metri lungime şi 15 kilograme.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!