/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Operațiune inedită pentru un elan în Colorado. O anvelopă care îi bloca gâtul de doi ani i-a fost înlăturată de către specialiști

missing
12 octombrie 2021, ora 13:20

Unui elan din Colorado i-a fost îndepărtată o anvelopă din jurul gâtului pe care o avea blocată de cel puțin doi ani. Operațiunea a avut succes după a patra încercare din ultima săptămână și a fost realizată de către reprezentanții unui parc, informează Digi24.ro. 

Elanul care are patru ani și cântărește peste 270 de kilograme a fost momit din turma de 40 de animale și calmat pentru a începe operațiunea. Specialiștii în fauna sălbatică, Dawson Swanson şi Scott Murdoch, au fost nevoiţi să taie coarnele elanului pentru a scoate anvelopa. Deși ar fi preferat să îndepărteze anvelopa fără a fi nevoie să taie coarnele, care au un rol important în sezonul de împerechere, acest lucru nu a fost posibil. Sub anvelopă se afla o mică rană, iar blana animalului lipsea în anumite zone. Dawson Swanson şi Scott Murdoch au observat prima dată elanul cu anvelopa blocată în jurul gâtului în luna iulie 2019. Ei au estimat că anvelopa şi coarnele cântăreau în jur de 16 kilograme.

Autoritatea pentru Parcuri şi Faună Sălbatică din Colorado a indicat că anvelopa a ajuns în jurul gâtului elanului când acesta era mai tânăr şi nu avea coarne, sau în timpul iernii, când masculii îşi schimbă coarnele, mai scrie dpa, citată de Agerpres.

Elanul poate cântări până la 450 de kilograme, iar coarnele sale pot atinge 1,5 metri lungime şi 15 kilograme.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram