/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

SFS a amendat mai mulți proprietari de imobile. Aceștia nu s-au conformat prevederilor legale

12 octombrie 2021, ora 10:42

Peste 850 de mii de lei urmează să ajungă în bugetul de stat de la 562 de persoane ce dau în chirie bunuri imobile, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS). Suma reprezintă plăți de bază, penalități sau amenzi pentru că aceștia nu s-au conformat prevederilor legale.

Astfel, plăți de bază – 703 mii lei, penalități – 50 mii lei și amenzi – 101, 6 mii lei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de SFS, în perioada lunilor ianuarie – septembrie 2021, au fost înregistrate 13.236 contracte de locațiune/chirie. 4.333 de contracte aparțin persoanelor fizice.

„Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, în conformitate cu art. 901, alin. (34) din Codul fiscal, subiecţii impunerii persoane fizice care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului”, se arată în comunicat.

Persoanele menţionate sunt obligate, în termen de trei zile de la data încheierii contractului, să înregistreze documentul la Serviciul Fiscal de Stat. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs.

Totodată, SFS anunță că întreprinde în permanență măsuri de informare a persoanelor fizice care dau în chirie bunuri imobile în legătură cu achitarea impozitelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram