Cu muzică de fanfară, aplauze și flori, așa a fost întâmpinat polițistul de frontieră, luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu, de către colegii săi. Sportivul care a devenit campion mondial la categoria de 60 de kilograme, a ajuns în țară astăzi prin punctul de trecere Leușeni.

„Efortul din spatele a sute de ore de muncă s-au transformat în emoții și aprecieri din partea tuturor. Pe această cale, transmitem cele mai frumoase felicitări pentru meritul binemeritat. Bravo pentru faima adusă atât instituției de frontieră, cât și pentru Republica Moldova.

Au scris colegii de la Poliția de Frontieră pe pagina instituției. Victor Ciobanu, a devenit campion mondial în categoria de greutate 60 kg. În ultimul act, el a dispus de Zholaman Sharshenbekov din Kârgâzstan, pe care l-a învins și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până să ajungă în finală, Victor Ciobanu a fost condus în toate cele trei partide, dar a revenit spectaculos. În 2019, luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu a cucerit medalia de aur la Campionatul European, care s-a desfășurat la București, România. Într-o investigație realizată de colegii de la Cutia Neagră se arată că, din 2017, luptătorul Victor Ciobanu este angajat al Ministerului de Interne. De altfel, ca mulți alți sportivi de performanță, care duc faima țării peste hotare. Cei mai mulți dintre ei activează în cadrul Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău. Deși, la prima vedere, nu este nimic ieșit din comun, angajarea lor în structurile forțelor de ordine a început să fie cercetată de procurorii de la PCCOCS. Și asta pentru că, deși figurau în acte că și-au îndeplinit orele de muncă, unii sportivi se aflau în afara țării sau lucrau și în sectorul privat, în timp ce primeau leafă de la stat. De la ei se cerea, în mod special, un singur lucru: să reprezinte instituția la diverse competiții sportive. Procurorii au stabilit un prejudiciu de peste 750 de mii de lei, oferiți neîntemeiat sportivilor ca salarii și premii. Deși au trecut doi ani de la inițierea cauzei penale, ancheta bate pasul pe loc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!