Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat candidatura Ectaerinei Caramana la funcția de președintă a Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Votul final va fi dat de către deputați, în plenul Parlamentului. 

Ecaterina Caraman are o experință de 17 de ani în domeniul valorilor mobiliare și a pieței de capital. Din 2014 gestionează activitatea Departamentului Investiții Corporative din cadrul Moldova Agroindbank, fiind direct responsabilă de implementarea politicii investiționale a băncii și de organizarea activității MAIB pe piața financiară nebancară (OCN, biroul de credit) în calitate de societate de investiții (Bursa de Valori).

„Unul din cele mai recente proiecte ale Ecaterinei este emisia de obligațiuni municipale Chișinău (în derulare). La moment principalul ei proiect este listarea MAIB pe piața internațională. Va fi prima instituție financiară moldovenească care va ieși pe piața internațională. Concomitent, deține funcțiile de Președinte al Consiliului IM ”Biroul de Credit” SA, membru al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei, președinte al Consiliului ”Ionel” SA, membru al Consiliului ”MAIB-Leasing” SA”, a declarat marți deputatul PAS, Dumitru Alaiba, președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Anterior, Ectaerina Caraman a fost președintă a Consiliului ”Glass Container Company” SA, membru al Consiliului ”Garantinvest” SRL și membru al Consiliului Depozitarului Național al Valorilor Mobiliare. Deține certificatul CNPF ca specialist în domeniul valorilor mobiliare.

Vechea conducere a CNPF a fost revocată din funcție, prin votul Parlamentului, la începutul lunii septembrie.  Recent, aceasta a solicitat anularea Hotărârii Parlamentului prin care a fost demisă.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!