Odată cu creșterea numărului de cazuri noi de Covid-19, înregistrate pe teritoriul țării, se intensifică și procesul de imunizare. Dacă pe parcursul lunii septembrie, erau mai puțini doritori de a se imuniza, în ultimele săptămâni, numărul lor a crescut. Chiar și așa, specialiștii spun că procesul de vaccinare ar trebui să aibă loc într-un ritm mai sporit, pentru a preveni Covid-ul și formele grave ale bolii provocate de acest virus.

În primele ore ale dimineții, în jur de 10 persoane au reușit să-și administreze serul anti-Covid, în acest troleibuz amenajat pentru vaccinare, care azi staționează pe bulevardul Grigore Vieru din sectorul Râșcani al capitalei. Astăzi, în stoc, erau disponibile patru tipuri de vaccin: AstraZeneca, Sinopharm, Pfizer și Jhonsson&Jhonsson, care pot fi administrate, la dorință, conform indicațiilor medicilor. Acest bărbat spune că a venit să se vaccineze din responsabilitate față de cei dragi.

Sunt multe infectări, avem părinți, copii la școală.

– Și cei care nu se vaccinează, ce le-ați putea spune? Să vină să se vaccineze.

– De ce credeți că ezită să se vaccineze?

– Eu cred că-s lenoși, fricoși și n-au responsabilitate.

La punctul mobil de vaccinare a venit și această femeie din raionul Criuleni, ca să-și susțină soțul, care a decis să se imunizeze.

În sat, după câte știu, se vaccinează foarte multă lume. De ce se îmbolnăvesc? Cred că protecția!

Iar pe acest domn care deja s-a imunizat, l-am întâlnit în preajma punctului mobil de vaccinare. El este de părere că trebuie să se vaccineze nu doar adulții, dar și copiii.

Să facă toți vaccina, fiindcă iată azi aproape o mie și 592, într-o zi, ce asta-i șagă? Asta nu-i glumă. Și conducerea, Ministerul Sănătății îs foarte serioși în problemele astea.

Oamenii se îmbolnăvesc, se însănătoșesc, unii mor. Toți știu ceea ce știu și eu. Ce nou v-aș putea eu spune? Nimic! Dar ce cred eu, asta este doar părerea mea.

– V-ați vaccinat dvs, ați reușit?

– Nu! – Nu doriți?

– O să vedem, dacă va trebui, o s-o facem.

– Din ce cauză nu v-ați vaccinat?

– Mă simt normal.

Chiar dacă, în ultimele săptămâni, procesul de imunizare a devenit mai intens, acesta ar trebui să decurgă într-un ritm mai sporit, întrucât vaccinul este cea mai sigură metodă de protecție, sunt de părere specialiștii. Totodată, imunizarea previne și formele grave ale bolii, mai spun ei.

Dacă, pe parcursul lunii septembrie, torentul de pacienți era mai mic și doritori mai puțini, în ultimele săptămâni, deja populația s-a mai activat și procesul de vaccinare este mai intens. Toată situația din ultimele luni dă dovadă că pacienții imunizați, care se îmbolnăvesc, fac forme mai ușoare și este mai ușor de trecut prin această infecție. Noi ne-am dori să fie mai mulți doritori de a se vaccina.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, odată cu creșterea numărului cazurilor noi de COVID-19 și a numărului de pacienți care necesită spitalizare, va fi extins și numărul de paturi în secțiile de terapie intensivă, inclusiv din contul unităților non-COVID, însă fără a limita accesul la servicii pentru persoanele care au nevoie de asistență medicală, inclusiv intervenții chirurgicale. Potrivit datelor oficiale, în perioada 4 -10 octombrie, au fost înregistrate aproape nouă mii 500 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!