Unul dintre cei mai buni jucători din fotbalul moldovenesc, căpitanul naționalei, Igor Armaș, și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă a Republicii Moldova, imediat după meciul de aseară cu Israel, pierdut de jucătorii noștri cu scorul de 1-2. Armaș a plâns în momentul în care a făcut declarația de retragere.

Potrivit FMF, Igor Armaș se află pe locul patru în clasamentul all-time al prezențelor la națională. A îmbrăcat tricoul selecționatei de 73 de ori şi a marcat cinci goluri. Două dintre acestea au adus victoria Republicii Moldova cu rezultatul de 1-0. Ambele au fost în partide cu Andorra, în 2016 şi 2019.

Fostul căpitan al naționalei s-a născut la Căuşeni, unde a făcut și primii paşi în fotbal. În anul 2001 vine la Chişinău, la Școala Tânărului Fotbalist Zimbru, unde își începe adevărata carieră de fotbalist. Igor Armaș a îmbrăcat pentru prima dată tricoul naționalei în data de 28 mai, 2008, în amicalul de la Tiraspol cu Armenia, scor 2-2.

Suporterii moldoveni l-au desemnat în anul 2019 cel mai bun fotbalist al anului, iar Federația Moldovenească de Fotbal i-a acordat premiul „Simpatia publicului”.

În acest moment, Igor Armaș are 34 de ani și evoluează în campionatul României de fotbal, el este legitimat la echipa FC Voluntari, care ocupă locul patru în clasament, acumulând 21 de puncte după 11 etape.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!