Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

timp liber

William Shatner, celebrul căpitan Kirk din „Star Trek”, a zburat astăzi în spaţiu cu o rachetă a companiei lui Jeff Bezos

13 octombrie 2021, ora 19:16
Distribuie:

William Shatner, în vârstă de 90 de ani, celebru pentru rolul căpitanului Kirk din “Star Trek”, a zburat astăzi pentru prima dată în spaţiu, la bordul vehiculului New Shepard, a companiei spaţiale Blue Origin deținută de miliardarul Jeff Bezos. Momentul în care actorul a decolat a fost transmis live de Blue Origin pe Youtube, scrie Libertatea.ro.

Lansarea trebuia să aibă loc ieri, 12 octombrie, însă compania spaţială Blue Origin a amânat lansarea vehiculului New Shepard pentru ziua de miercuri din cauza vântului puternic. Shatner este cea mai în vârstă persoană care a fost lansată în spaţiu. Zborul a fost al doilea pentru Blue Origin, după călătoria fondatorului Jeff Bezos din iulie. Cunoscut cel mai bine pentru rolul căpitanului Kirk din serialul original de televiziune Star Trek, Shatner va face parte dintr-un echipaj format din patru persoane al misiunii suborbitale a NS-18. Actorul în vârstă de 90 de ani a zburat ca invitat al Blue Origin, dar compania a anunţat şi că a vândut bilete în valoare de aproape 100 de milioane de dolari către clienţi plătitori.

Călătoria din octombrie este aşteptată să dureze 10 minute, similar celei din vară, şi echipajul va ajunge puţin dincolo de Linia Karman, cunoscută ca graniţă a spaţiului – la 100 de kilometri deasupra Pământului. Jeff Bezos a efectuat pe 20 iulie primul zbor spațial la bordul New Shepard. Acesta a durat după aproape 11 minute. Lansarea rachetei a fost un succes, iar misiunea a decurs fără incidente.

Alături de Jeff Bezos au mai fost fratele său Mark, aviatoarea Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, şi un tânăr în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen. Conform TMZ, prețul licitat pentru unul dintre cele patru locuri a fost de 28 de milioane de dolari.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram