Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi cu Inese Libina-Egnere și Pierre-Alain Fridez, coraportori pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Natalia Gavrilița a menționat parteneriatul constructiv care există între Republica Moldova și Consiliul Europei.

„Considerăm că expertiza CoE este indispensabilă pentru progresul în procesul de reformă a justiției și combaterea corupției, domenii care reprezintă prioritatea numărul unu a Guvernului de la Chișinău”, a declarat prim-ministra.

Premierul a trecut în revistă procesele de transformare, lansate de Guvernul de la Chișinău, dar și documentele deja aprobate sau avizate de Guvern pentru avansarea reformelor.

În același timp, Natalia Gavrilița a spus că Republica Moldova se angajează să îndeplinească obligațiile asumate la aderarea la CoE, autoritățile având ca obiectiv încheierea procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către APCE și trecerea la un alt nivel de colaborare cu APCE.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!