Agenda de reformare a justiției a fost discutată de președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, și Coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez.

În cadrul întrevederii, Olesea Stamate a vorbit despre prioritățile Comisiei pe care o conduce. Prin aprobarea inițiativelor legislative se urmărește combaterea corupției, reformarea sistemului justiției și a instituțiilor, dar și consolidarea integrității în sectorul public.

„Suntem focusați pe reformarea sistemului de justiție. Este o prioritate, pentru că, în lipsa acestui lucru, nu putem reforma și alte domenii”, a menționat președinta Comisiei juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate.

În perioada 12 – 16 octombrie, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, Coraportori ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, se află într-o vizită de documentare în țara noastră.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!