/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Olesea Stamate, la întrevederea cu delegația Coraportorilor APCE: „Suntem focusați pe reformarea sistemului justiției”

14 octombrie 2021, ora 09:33

Agenda de reformare a justiției a fost discutată de președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, și Coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez.

În cadrul întrevederii, Olesea Stamate a vorbit despre prioritățile Comisiei pe care o conduce. Prin aprobarea inițiativelor legislative se urmărește combaterea corupției, reformarea sistemului justiției și a instituțiilor, dar și consolidarea integrității în sectorul public.

„Suntem focusați pe reformarea sistemului de justiție. Este o prioritate, pentru că, în lipsa acestui lucru, nu putem reforma și alte domenii”, a menționat președinta Comisiei juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate.

În perioada 12 – 16 octombrie, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, Coraportori ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, se află într-o vizită de documentare în țara noastră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram