/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Certificatul COVID-19 devine obligatoriu în Italia pentru angajații din sectorul public și privat. Cei care refuză, riscă să rămână fără salariu 

missing
15 octombrie 2021, ora 13:11

Certificatul COVID-19 devin obligatoriu în Italia, începând de astăzi, 15 octombrie, pentru angajații din sectorul public și privat. Această măsură are drept scop de a încuraja vaccinarea împotriva coronavirusului, scrie Digi24.ro.

Angajații care nu se vor conforma acestei reguli riscă să rămână fără salariu sau să primească amendă în cazul în care sunt prinși la serviciu fără actul care confirmă imunizarea. După ce au fost înregistrate peste 130 de mii de decese, Guvernul de la Roma a lansat campania de vaccinare în decembrie, iar până în prezent peste 80% din persoanele cu vârstă peste 12 ani sunt vaccinate cu doza completă, iar 85% cu prima doză.

Pentru a încuraja vaccinarea, executivul a anunţat extinderea obligativităţii certificatului sanitar începând din 15 octombrie pentru toată lumea la locul de muncă. Impunerea acestui certificat la locul de muncă a provocat manifestaţii violente sâmbătă la Roma, unde mii de persoane – printre care şi militanţi ai extremei-drepte – au devastat sediul principalei confederaţii sindicale CGIL şi au agresat personalul sanitar dintr-un spital.

Unii manifestanţi au ameninţat cu greva pentru a scăpa de sancţiunile prevăzute în legislaţia privind certificatul sanitar. Alţii care nu vor să se vaccineze spun că sunt dispuşi să plătească 15 euro pentru fiecare test de trei ori pe săptămână.

Conform unei estimări, circa 250 de mii din cei peste trei milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi (7,8%), în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaţilor urcă la aproximativ două milioane din totalul celor 14  milioane de angajaţi (15%). Prin urmare, eventuale perturbări de activitate în urma aplicării sancţiunilor pentru refuzul folosirii certificatului sanitar creează riscuri şi pentru redresarea economiei, după ce anul trecut PIB-ul Italiei a scăzut cu 8,9%.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram