O moldoveancă stabilită de doi ani în Israel este suspectată de uciderea unei bătrâne în vârstă de 97 de ani. Totul s-ar fi întâmplat în orașul Hadera, în data de 12 octombrie. Avocatul femeii a cerut examinarea psihiatrică a acesteia, iar instanța i-a acceptat cererea. Suspecta a fost plasată într-un spital de boli mintale, informează presa locală.

Potrivit informațiilor, femeia în vârstă de 30 de ani și-ar fi recunoscut implicarea în acest caz, însă, avocatul acesteia a declarat că mărturia nu este adevărată. Totodată, el a mai subliniat faptul că au fost încălcate drepturile procedurale ale suspectei. Avocatul a menționat că suspecta a fost reținută timp de 12 ore, în timp ce legea permite acest lucru pentru cel mult patru ore, deoarece ancheta este în desfășurare.

Moldoveanca se află legal în Israel de 2 ani, iar în acest timp, a lucrat ca îngrijitoare. Ea a fost angajată la femeia în vârstă de 97 de ani în luna august 2021 și locuia împreună cu aceasta, într-o anexă a locuinței.

Sursa citată notează că ancheta a fost începută la solicitarea rudelor bătrânei decedate. Potrivit autorităților din regiune, femeia a fost găsită fără suflare în apartamentul în care locuia.

Poliția a început o anchetă în acest caz și urmează să stabilească toate circumstanțele. Din informațiile preliminare se menționează că nu au fost găsite urme de moarte violente pe cadavrul victimei.

În acest moment, singurul suspect în acest caz este femeia originară din Republica Moldova. Ancheta este în plină desfășurare, autoritățile din regiune urmează să se expună ulterior.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!