/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

R. Moldova vine în ajutorul României! 22 de cadre medicale de la noi vor pleca la un spital din județul Iași pentru a trata pacienții infectați cu coronavirus

missing
15 octombrie 2021, ora 16:44

22 de cadre medicale din Republica Moldova vor pleca la spitalul de la Lețcani, județul Iași, pentru a ajuta România în tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către reprezentanții Ministerului Sănătății, care au spus că vor veni cu mai multe detalii la acest subiect în următoarele zile.

Totodată, G4media informează că mai multe țări ajută România în această perioadă, iar Organizația Mondială a Sănătății va trimite 200 de concentratoare de oxigen de opt litri. Despre asta a anunțat secretarul de stat, Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 15 octombrie.

În prezent, la spitalul de la Lețcani sunt internați 41 de pacienți, dintre care 11 la ATI.

Potrivit sursei citate, Italia a donat deja României 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali și sunt în desfăşurare procedurile de transfer şi de preluare a 12.700 de flacoane din Germania, care urmează să ajungă în cursul săptămânii viitoare.

De asemenea, Danemarca va trimite opt concentratoare de oxigen și 15 ventilatoare de transport, iar Franța va acorda un ajutor în medicamente, a mai anunțat Raed Arafat.

România este lovită în aceste zile de un număr mare de infectări cu coronavirus, iar Digi24 scrie în secțiile de terapie intensivă sunt internați peste 1.720 de pacienți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram