/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Vaccinați doar în acte. Doi bărbați au prezentat la frontieră certificate de imunizare făcute când nici măcar nu se aflau în țară

missing
15 octombrie 2021, ora 13:16

Vaccinați doar în acte! Doi bărbați din raionul Râșcani au prezentat la punctul de trecere al frontierei Sculeni certificate de vaccinare cu semne de falsificare. Totul s-a întâmplat joi, 14 octombrie, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Suspecții, tată și fiu, în vârstă de 52 și respectiv 25 de ani, se întorceau din Franța și, în încercarea de a se eschiva de regimul de autoizolare, au prezentat certificate de vaccinare care confirmau schema completă de imunizare împotriva COVID-19.

În urma verificărilor făcute de către polițiștii de frontieră în baza de date a traversărilor, au constatat că în zilele în care a avut loc procesul de imunizare bărbații nu se aflau, de fapt, pe teritoriul Republicii Moldova. Tatăl nu era în țară la administrarea primei doze, iar fiul acestuia, în ziua rapelului.

Certificatele de vaccinare au fost eliberate de către autoritățile medicale din localitatea de domiciliu a suspecților. Pe numele conaționalilor au fost întocmite procese verbale, iar în prezent se desfășoară cercetări pentru a fi trase la răspundere persoanele implicate în comiterea acestei infracțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram