Vaccinați doar în acte! Doi bărbați din raionul Râșcani au prezentat la punctul de trecere al frontierei Sculeni certificate de vaccinare cu semne de falsificare. Totul s-a întâmplat joi, 14 octombrie, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Suspecții, tată și fiu, în vârstă de 52 și respectiv 25 de ani, se întorceau din Franța și, în încercarea de a se eschiva de regimul de autoizolare, au prezentat certificate de vaccinare care confirmau schema completă de imunizare împotriva COVID-19.

În urma verificărilor făcute de către polițiștii de frontieră în baza de date a traversărilor, au constatat că în zilele în care a avut loc procesul de imunizare bărbații nu se aflau, de fapt, pe teritoriul Republicii Moldova. Tatăl nu era în țară la administrarea primei doze, iar fiul acestuia, în ziua rapelului.

Certificatele de vaccinare au fost eliberate de către autoritățile medicale din localitatea de domiciliu a suspecților. Pe numele conaționalilor au fost întocmite procese verbale, iar în prezent se desfășoară cercetări pentru a fi trase la răspundere persoanele implicate în comiterea acestei infracțiuni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!