Cel puţin 32 de persoane au fost ucise, iar alte 53 rănite în în urma unei explozii, care a avut loc vineri, într-o moschee şiită din oraşul Kandahar, al doilea oraş ca mărime din Afganistan, în timpul marii rugăciuni, potrivit unei surse medicale, citează G4media.

 

Moscheea era plină de oameni în momentul deflagrației.

Qari Saeed Khosti, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan a afirmat că autorităţile strâng informaţii despre deflagraţie, care s-a produs în timpul tradiţionalei slujbe săptămânale a musulmanilor, la câteva zile după ce organizaţia Stat Islamic a revendicat bombardarea unei moschei şiite din oraşul Kunduz (nord), soldată cu numeroase decese.

Nematullah Wafa, fost membru al consiliului provincial local, a afirmat că explozia a avut loc la moscheea Imam Bargah, din centrul oraşului Kandahar, şi există numeroase victime, dar fără a oferi alte detalii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!