/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Cel puțin 32 de morți și 53 de răniți într-o explozie la o moschee șiită din orașul afgan Kandahar

missing
15 octombrie 2021, ora 15:14

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise, iar alte 53 rănite în în urma unei explozii, care a avut loc vineri, într-o moschee şiită din oraşul Kandahar, al doilea oraş ca mărime din Afganistan, în timpul marii rugăciuni, potrivit unei surse medicale, citează G4media.

 

Moscheea era plină de oameni în momentul deflagrației.

Qari Saeed Khosti, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan a afirmat că autorităţile strâng informaţii despre deflagraţie, care s-a produs în timpul tradiţionalei slujbe săptămânale a musulmanilor, la câteva zile după ce organizaţia Stat Islamic a revendicat bombardarea unei moschei şiite din oraşul Kunduz (nord), soldată cu numeroase decese.

Nematullah Wafa, fost membru al consiliului provincial local, a afirmat că explozia a avut loc la moscheea Imam Bargah, din centrul oraşului Kandahar, şi există numeroase victime, dar fără a oferi alte detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram