/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Criza combustibililor se agravează. Cinci stații de aprovizionare cu gaze și-au sistat activitatea

missing
15 octombrie 2021, ora 18:47

Criza combustibililor se agravează. Se închid pe bandă rulantă stațiile de alimentare cu gaze naturale. Astăzi, spre exemplu, șia sistat activitatea o stație din Hîncești și una din satul Bugeac, raionul Comrat. Asta după ce, anterior, conducerea companiei a stopat activitatea a trei stații similare, la Bălți, în satul Țarigrad, raionul Drochia, și în satul Seliște, din raionul Orhei. Potrivit directorului companiei, se întâmplă din cauza stării de alertă în domeniul energetic, instituită de Guvern.

-Una dintre stațiile care și-au sistat activitatea este chiar în spatele meu. Observăm la intrare, dar și la ieșire, semne care atenționează șoferii că accesul este interzis.

Cei care veneau să-și alimenteze mașina la această stație din apropierea orașului Orhei erau nevoiți să facă cale întoarsă.

Decizia de a sista activitatea la cele cinci stații de alimentare cu gaze a fost luată de conducerea companiei, pe motiv că presiunea în conducte este prea mică. Acest fapt are legătură cu anunțul Guvernului, care a instituit stare de alertă în domeniul energetic din cauza crizei din sector, spune directorul companiei.

– Da, are legătură cu anunțul făcut de autorități despre instituirea stării de alertă, care anticipează starea excepțională. Noi am fost nevoiți să sistăm activitatea, pentru a putea asigura cu gaze oamenii cere au nevoie de el în gospodării.

Între timp, alte 7 stații de alimentare cu gaze, majoritatea în muncipiul Chișinău, continuă să activeze și să furnizeze gaz pentru automobile. La una dintre ele, am găsit astăzi mai mulți șoferi, care s-au alimentat, majoritatea dintre ei fiind taximetriști. Și dacă unii spun că au încredere în autorități și sigur problema va fi rezolvată, alții sunt mai sceptici și își fac griji că nu vor mai avea cu ce să alimenteze mașina. Mai mult, șoferii de taxi au adăugat că prețul pentru o călătorie cu taxiul, cu siguranță va crește, dacă vor fi nevoiți să treacă la benzină.

– Eu am încredere că va fi totul ok.

– Normal că ne facem griji că mașina lucrează numai pe metan, metanul din fabrică, dacă așa rămân fără alimentare, nu am cu ce mă alimenta, numai metan îmi trebuie.

– Oleacă e strașnic, că în jur de 2000 de șoferi, statistica arată în oraș, taximetriști sunt 2000, asta-i un număr mare de oameni, care vor rămâne fără post de lucru.

– Probabil va fi închisă și aceasta, că deja este slabă presiunea la gaz.

-Mergem la benzină până când s-or înțelege ei între ei.

– O să mergem cu benzină, vom duce pasagerii cu alte prețuri

Acum două zile, Guvernul a anunțat stare de alertă în sectorul aprovizionării cu gaze naturale. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Acesta a mai adăugat că starea de alertă este valabilă pentru luna octombrie, timp în care autoritățile de la Chișinău vor continua negocierile cu Gazprom privind prelungirea contractului și stabilirea unui preț avantajos la gazele naturale livrate Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram