/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Doi angajați ai SFS, cercetați pentru acte de corupție de CNA și procurori. Au fost efectuate percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale acestora

missing
15 octombrie 2021, ora 10:39

Doi angajați ai Direcției control fiscal post operațional din cadrul Serviciului Fiscal de Stat (SFS) sunt cercetați pentru fapte de corupție de către Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurori, după ce au fost denunțați de un om de afaceri. Despre asta au anunțat reprezentanții CNA într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor, în această dimineață s-au desfășurat mai multe percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale acestora din Ungheni. Au fost găsite diferite sume de bani, în lei și valută străină, urmând ca acestea să fie supuse expertizei pentru a identifica mijloacele financiare transmise sub controlul CNA.

„Potrivit materialelor acumulate, inspectorii ar fi pretins de la un agent economic 40.000 de lei pentru a nu include în actul de control abaterile constatate în urma verificărilor, desfășurate la compania acestuia. Funcționarii ar fi promis agentului economic că vor trece cu vederea lipsa unor acte contabile, în sumă de 600.000 de lei, dar și alte nereguli legate de lipsa foilor de parcurs sau completarea necorespunzătoare a acestora”, se arată în comunicatul emis.

Astfel, CNA a deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar acum câteva săptămâni, a fost transmisă o parte din bani, sub controlul anchetatorilor, în sumă de 30.000 de lei, alte 10.000 de lei fiind primite până la denunț.

În acest moment, cei doi inspectori sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă, dacă vor fi găsiți vinovați, până la zece ani de detenție, privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la zece ani, dar și amendă.

Totodată, unul din inspectori a fost reținut pentru 72 de ore, celălalt fiind cercetat în stare de libertate, având obligațiunea de a se prezenta la organul de urmărire penală, la solicitare. Potrivit informațiilor, acesta cooperează cu ancheta.

De asemenea, au loc mai multe acțiuni de urmărire penală pentru a stabili cercul întreg de suspecți.

Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupție. Menționăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă și irevocabilă de judecată.

Informăm că reprezentanții SFS au venit cu o reacție la acest subiect și au spus că autoritatea fiscală națională va acorda tot suportul necesar organelor de drept, pentru elucidarea deplină a cazului respectiv.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat declară că se disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile în activitatea lor. Instituția reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram