/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

VIDEO/ Stoianoglo, în așteptarea deciziei Curții de Apel, privind măsura de arest în privința sa. Primele declarații ale procurorului general suspendat

missing
15 octombrie 2021, ora 16:17

Procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo se află acum la Curtea de Apel Chișinău, unde așteaptă ca magistrații să se pronunțe în privința măsurii sale de arest. Procurorii au cerut scoaterea acestuia din arest la domiciliu și plasarea în izolator, în timp ce avocații au solicitat eliberarea sa. Șeful suspendat al PG a făcut și câteva declarații. Stoianoglo a spus că ar fi victima unor răfuieli politice, în spatele cărora ar sta „oameni care au interes”. 

„Dacămăcar un procuror poate spune că iată, procurorul general a dat indicații, eu sunt gata să răspund. Nu am dat nicio indicație referitoare la invinuirile ilegale aduse cuiva”, a declarat procurorul general suspendat.

Mai mult, Alexandru Stoianoglo a criticat-o pe președinta țării, Maia Sandu, cu care, a spus că nu a reușit să formeze „o echipă”

Cât despre politicienii socialiști, veniți astăzi să îl susțină, și care l-au vizitat atunci când se afla în izolatorul de pe strada Tighina 6, Stoianoglo spune că nu îi cunoaște personal.

„Eu stiu că este așa un deputat Bolea, de exexmplu, dar nu îl cunosc”, a mai menționat Alexandru Stoianoglo.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul acestei luni din fucția de șef al Procuraturii Generale. El a fost reținut în data de 4 octombrie, pentru 72 de ore, după trei ore de percheziții, în incinta sediului Procuraturii Generale. Acesta este învinuit pe cel puțin cinci capete de acuzare. Este vorba despre abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

A doua zi după reținerea lui Alexandru Stoianoglo, CSP a decis să îl înainteze la funcția de procuror general interimar pe procurorul Dumitru Robu. Președinta țării, Maia Sandu a semnat în aceeași zi ordinul de numire a acestuia în funcție.

Amimtim că avocații lui Alexandru Stoianoglo au depus la Curtea de Apel Chișinău și o contestație cu privire la deciziile luate la ședința Consiliului Procurorilor, în care acesta a fost suspendat din funcția de procuror general. Magistrata de la Curtea de Apel Chișinău care va examina contestația avocatului lui Alexandru Stoianoglo privind suspendarea sa din funcția de procuror general este Veronica Negru. Cererea de contestare i-a fost repartizată miercuri, 6 octombrie, în aceeași zi în care a și fost înregistrată la Curtea de Apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram