Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) desfășoară în continuare Campania de „Minimalizare a riscurilor de producere a cazurilor de explozii/incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și instalațiilor de utilizare a gazelor naturale” în toate regiunile țării. Astfel, în perioada 11 – 15 octombrie specialiștii instituției au instruit 2686 persoane din 101 localități.

Angajații IGSU au rugat populația să păstreze buteliile de gaz în exteriorul locuințelor și să verifice sistematic instalațiile alimentate la gaze naturale, utilizate în casele și gospodăriile acestora.

Totodată, pentru informarea mai eficientă a populației, angajații IGSU au afișat informații cu recomandări în locuri publice și au înmânat oamenilor pliante informative. Salvatorii au ajuns în 1008 case de locuit și au vorbit oamenilor despre regulile de bază care trebuie să fie respectate pentru evitarea riscului de producere a exploziilor.

De asemenea, IGSU a desfășurat în această săptămână activități de instruire pentru angajații a 49 de stații de alimentare cu gaz lichefiat din mai multe localități ale țării.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul Campaniei au fost atenționate peste 120 de mii de persoane din 3.229 localități ale țării.

Campania este organizată sistematic în toate raioanele țării cu scopul de a reduce producerea deflagrațiilor în urma utilizării buteliilor și instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!