/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Pavel Filip se retrage de la conducerea Partidului Democrat

missing
16 octombrie 2021, ora 12:44

Pavel Filip se retrage de la conducerea Partidului Democrat. Fostul premier și-a anunțat decizia în cadrul unui briefing de presă. Membrii partidului au fost informați în timpul ședinței Biroului Executiv al formațiunii, care a avut loc astăzi, 16 octombrie.

„În ultimii doi ani, Partidul Democrat a făcut altfel de politică, o politică sinceră cu alegători și curată față de oponenți. Nu am criticat și nu am atacat pe nimeni, ne-am concentrat pe viziunile noastre”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, fostul premier crede că dacă Partidul Democrat era astăzi parte a guvernării, ar fi contribuit semnificativ la soluționarea problemelor din țară. Potrivit lui, partidul se va reinventa și va reveni în forță cu o altă conducere.

De asemenea, Pavel Filip a mulțumit colegilor de partid pentru încrederea acordată.

Biroul Executiv al Partidului Democrat a decis astăzi că în data de 30 octombrie 2021 va avea loc ședința Consiliului Politic Național al partdului. Până atunci, interimatul funcției de președinte al formațiunii va fi asigurat de Monica Babuc.

Amintim că Pavel Filip a fost prim-ministru al Republicii Moldova din 2016 până în 2019. El a fost ales președinte al Partidului Democrat în data de 7 septembrie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram