/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Peste 300 de copii au alergat, astazi, cât i-au ținut picioarele la un cros in centrul Capitalei

16 octombrie 2021, ora 21:05

Au luat-o la fuga pentru sănătate. Peste 300 de copii au alergat, astazi, cât i-au ținut picioarele la un cros in centrul Capitalei. Dornici sa facă mișcare în aer liber, picii s-au ales cu o porție bună de distracție. La final toti participanții au primit medalii, dar și aplauze de la susținători.

Pentru că suntem în plină pandemie, la competiție au avut acces doar părinții vaccinați sau testați negativ la Covid. Înarmați cu entuziasm și multă forță, picii s-au aliniat la start. Au avut de parcurs patru distanțe începând cu 400 de metri și ajung până la 2000 de metri, pentru cei cu vârsta de 13 ani.

Picii și-au înferbântat tălpile la propriu, dar pentru unii a meritat. Iată și mica campioană.

„Am avut foarte multe emoții, am crezut că n-o să reușesc la start pentru că am avut probleme cu pregătirea. Dar am reușit și sunt bucuroasă că am luat locul I și anul viitor o să mai vin”.

Copii au venit împreună cu părinții, frații și surorile, care i-au susținut și le-au împărtășit emoțiile de bucurie.

„Îi place sportul și așteaptă un an de zile maratonul, un eveniment foarte frumos. Locul 3 am luat, suntem foarte fericiți. Alții au venit, tocmai, hăt, de la sudul țării”.

„Noi am venit din Vulcănești pentru a participa la Maraton. Fiica mea a participat la prima cursă pentru copiii de 5-6 ani, iar băiatul aleargă acum la categoria de vârstă șapte, opt ani”.

„Sportul este sănătate, sportul este viață. Noi ca părinți trebuie să-i învățăm pe copii modul sănătos de viață. Maratonul este la cea dea șaptea ediție și are drept scop promovarea sportului, dar și a modului activ de viață în rândul copiilor”.

„Avem starturi aparte pentru fetițe și băieței și după vârste. Fiecare copilaș primește medalia sa, la fel ca și kitul de start, maiou și cred că așa și cresc campionii”.

Organizatorii spun că au respectat regulile anticovid în cele mai mici detalii. Adulți au avut acces la maraton în baza unui certificat de vaccinare sau a unui rezultat negativ la testul Covid. Actele erau verificate de către voluntari. Obligatorie a fost și purtarea măștii.

„Verificăm testele de vaccinare ale oamenilor și testul Covid. -Și cei care nu au test Covid sau nu sunt vaccinați? Cei care nu au test sau nu sunt vaccinați avem aici centru unde pot face testul de Covid rapid. În 10-15 minute avem deja rezultatul și pot trece”.

Maratonul va continua și mâine cu probele pentru adulți. În acest context, între orele 01:30 și 19:00, traficul va fi suspendat pe bd. Stefan cel Mare, precum și pe bd. Dacia de la strada Ciuflea până la strada Trandafirilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram