Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement (MĂR) din Republica Moldova susține că în timpul acestei pandemii COVID-19, domeniul HoReCa a fost sectorul cel mai afectat de restricții și în același timp, cel mai ignorat de către autorități. Despre asta au anunțat reprezentanții Asociației într-o postare pe Facebook.

„Această pandemie ne-a pus în fața unor provocări, de care nu am avut parte până acum. Fiecare dintre noi a trebuit să se adapteze și să facă față tuturor greutăților. În privirea absentă a statului, mulți, din păcate au falimentat”, se arată în mesajul postat.

Potrivit reprezentanților MĂR, pe tot acest parcurs, majoritatea entităților de alimentație publică au respectat măsurile de siguranță, adoptate de către autorități și continuă să o facă. Ei menționează că pentru HoReCa, standardele sanitare și de igienă sunt o normalitate, iar din acest motiv, nu au existat focare, nici în rândul angajaților, nici în rândul oaspeților.

„HoReCa a fost atacată de nenumărate ori, fiind prezentată ca cel mai mare infractor în această pandemie, în baza unor încălcări episodice a colegilor care au trecut peste lege. Lucru pe care l-am condamnat și noi”, mai susține Asociația MĂR.

De asemenea, în contextul creșterii numărului cazurilor de coronavirus în rândul populației, membrii Asociației MĂR îndeamnă toți reprezentanții HoReCa să respecte măsurile adoptate de autorități, atât cele care țin de măsurile de siguranță, cât și accesul oaspeților, strict în baza certificatului COVID-19.

În final, Asociația Măr vine cu un apel către autorități și către cetățeni. Ei solicită să nu fie atacate afacerile, care încearcă să supraviețuiască, dar nici oamenii care lucrează în acest domeniu și încearcă să facă față greutăților.

Amintim că Republica Moldova se confruntă în ultima perioadă cu un nou val de coronavirus. Duminică, 17 octombrie, au fost înregistrate peste 1.100 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!