/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Asociația MĂR susține că domeniul HoReCa a fost sectorul cel mai afectat de restricții și în același timp, cel mai ignorat de către autorități

missing
18 octombrie 2021, ora 13:41

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement (MĂR) din Republica Moldova susține că în timpul acestei pandemii COVID-19, domeniul HoReCa a fost sectorul cel mai afectat de restricții și în același timp, cel mai ignorat de către autorități. Despre asta au anunțat reprezentanții Asociației într-o postare pe Facebook.

„Această pandemie ne-a pus în fața unor provocări, de care nu am avut parte până acum. Fiecare dintre noi a trebuit să se adapteze și să facă față tuturor greutăților. În privirea absentă a statului, mulți, din păcate au falimentat”, se arată în mesajul postat.

Potrivit reprezentanților MĂR, pe tot acest parcurs, majoritatea entităților de alimentație publică au respectat măsurile de siguranță, adoptate de către autorități și continuă să o facă. Ei menționează că pentru HoReCa, standardele sanitare și de igienă sunt o normalitate, iar din acest motiv, nu au existat focare, nici în rândul angajaților, nici în rândul oaspeților.

„HoReCa a fost atacată de nenumărate ori, fiind prezentată ca cel mai mare infractor în această pandemie, în baza unor încălcări episodice a colegilor care au trecut peste lege. Lucru pe care l-am condamnat și noi”, mai susține Asociația MĂR.

De asemenea, în contextul creșterii numărului cazurilor de coronavirus în rândul populației, membrii Asociației MĂR îndeamnă toți reprezentanții HoReCa să respecte măsurile adoptate de autorități, atât cele care țin de măsurile de siguranță, cât și accesul oaspeților, strict în baza certificatului COVID-19.

În final, Asociația Măr vine cu un apel către autorități și către cetățeni. Ei solicită să nu fie atacate afacerile, care încearcă să supraviețuiască, dar nici oamenii care lucrează în acest domeniu și încearcă să facă față greutăților.

Amintim că Republica Moldova se confruntă în ultima perioadă cu un nou val de coronavirus. Duminică, 17 octombrie, au fost înregistrate peste 1.100 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram