Averile, la control! Mai mulți angajați în instituțiile publice din țară au ajuns în vizorul inspectorilor Autorității Naționale de Integritate, care a inițiat opt controale. 

În șapte proceduri de control privind eventuale conflicte de interese admise în funcția publică sunt vizați doi directori de instituții publice, aflate în subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, doi primari din raioanele Drochia și Ștefan Vodă, un consilier raional din orașul Rezina, un funcționar din cadrul Primăriei Hâncești și un director de gimnanziu din raionul Strășeni. Un control pe avere a fost inițiat pe numele unui funcționar public cu statut special al Serviciului Vamal.

Inspecrorii de integritate au mai stabilit două încălcări ale legislației. Un consilier din raionul Cahul a fost constatat cu diferență substanțială între averea dobândită și veniturile realizate, iar un alt ales local din Consiliul Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău s-a ales cu un conflict de interese, nedeclarat și nesoluționat în termen.

Trei cauze contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale. Este vorba despre trei consilieri din Consiliul Lăpușna din raionul Hîncești, care riscă câte o amendă pentru nerespectarea acestei obligativități. Cinci conflicte de interese au fost soluționate de inspectorii de Integritate, iar 10 Certificate de Integritate au fost eliberate la solicitarea angajatorilor.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!