/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cum a comentat șeful Moldovagaz solicitarea companiei de a reduce consumul de gaze

18 octombrie 2021, ora 10:56

Președintele Consiliului de Administraţie Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu o reacție pe Facebook în legătură cu comentariile consumatorilor vizavi de solicitarea companiei de a reduce consumul de gaze naturale. El susține că această situație a provocat o vijelie de indignare în rândul consumatorilor casnici și întreprinderilor industriale.

Vadim Ceban se întreabă de ce este atât de greu ca atunci când oamenii pleacă la muncă să reducă puterea sistemelor de încălzire autonomă din apartamente și case. El spune că această practică este răspândită în toată lumea.

„Care este dificultatea reducerii temperaturii lichidului de răcire noaptea când fiecare dintre noi doarme sub o pătură și se simte destul de confortabil? Ce dificultăți pot fi cauzate de aerisirea unei camere încălzite, un apartament sau o casă timp de 10-15 minute, nu de 2-3 ore, cât membrii familiei sunt plecați?”, a scris Ceban pe Facebook.

Șeful Moldovagaz se mai întreabă care este problema ca temperatura de încălzire să fie coborâtă până la 21-22 de grade, temperatură considerată confortabilă pentru oameni.

„De ce să pui în mod constant un ibric plin cu apă la fiert când vine vorba de prepararea unei căni de ceai sau cafea? Și, nu în ultimul rând, de ce unele întreprinderi insistă să folosească gaze naturale pentru nevoile lor tehnologice, în ciuda tuturor contestațiilor, mai ales când au rezerve tangibile de combustibil alternativ?”, se mai întreabă Vadim Ceban.

Potrivit șefului Moldovagaz, răspunsurile la aceste întrebări sunt retorice, iar compania este partea cea mai puțin interesată de reducerea consumului de gaze. El îndeamnă cetățenii să folosească rațional resursele energetice și consideră că această abordare trebuie folosită mereu, nu doar în situații de criză.

Menționăm că Moldovagaz a lansat un apel către consumatorii casnici și noncasnici, în contextul instituirii stării de alertă în sectorul energetic. Reprezentanții companiei ne îndeamnă să reducem temporar consumul zilnic de gaz.

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de alertă în sectorul energetic. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a spus că s-a trecut deja pe păcură, pentru a economisi din gaz. Ministrul Infrastructurii a mai spus că a fost luată și decizia de a oferi mandat Energocom de a negocia și procura gaz de pe piețele din Ucraina și România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram