politic

Igor Grosu va participa la Conferința europeană a președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei

18 octombrie 2021, ora 09:27
Distribuie:

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, va participa la Conferința europeană a președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, care va avea loc pe 21-22 octombrie, la Atena.  

Temele care urmează a fi abordate în cadrul conferinței vizează criza de sănătate publică Covid-19 și schimbul de experiență între state, rolul parlamentelor naționale în asigurarea dreptului la un mediu sănătos și durabil, viitorul comun al tuturor cetățenilor europeni.

Conferința europeană a spicherilor reunește președinți ai parlamentelor celor 47 de state membre ale Consiliului Europei, precum și ai țărilor cu statut de observator sau partener.

Evenimentul are loc odată la doi ani. Prima Conferința europeană a Președinților de Parlament a avut loc în 1975. Moldova a devenit membru al Consiliului Europei în data de 13 iulie 1995.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram