Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, luni, 18 octombrie, că Uniunea Europeană (UE) a exportat mai mult de 1 miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 în ultimele 10 luni. Aceasta spune că astfel a fost livrată cel puțin fiecare a doua doză produsă către mai mult de 150 de țări, dintre care aproximativ 87 de milioane către țări cu venituri joase și medii, prin platforma COVAX, transmite Digi24.

„Am livrat aproximativ 87 de milioane de doze către țări cu venituri joase și medii prin COVAX. În mod clar, UE este cel mai mare exportator de vaccinuri COVID-19. Întotdeauna am împărtășit vaccinurile noastre în mod echitabil cu restul lumii. Am exportat la fel de mult cât am livrat cetățenilor UE. Într-adevăr, cel puțin fiecare al doilea vaccin produs în Europa este exportat”, a declarat Ursula von der Leyen

De asemenea, ea a mai anunțat că UE și-a vaccinat 75% din adulți cu schema completă. Președinta Comisiei Europene mai susține că a convenit cu președintele SUA, Joe Biden, că se țintește spre o rată de imunizare de 70% la nivel global până la anul viitor.

„Peste exporturile noastre, UE va dona în lunile următoare cel puțin 500 de milioane de doze către cele mai vulnerabile țări. Însă alte state trebuie, de asemenea, să se ridice la așteptări. Lucrez îndeaproape cu premierul Draghi și președintele Biden să adune liderii G20 la Summitul de la Roma de săptămâna viitoare pentru a susține acest obiectiv ambițios: învingerea pandemiei globale”, a spus președinta Comisiei Europene.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!