Rusia își retrage misiunea de la sediul NATO după ce a fost anulată acreditare a opt membri, bănuiți că ar fi fost agenți ai serviciilor secrete. Anunțul a fost făcut de către ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, informează TASS.

În urma acestei acțiuni urmează a fi sistată și activitatea biroului de legătură al NATO din Moscova. Potrivit ministrului, decizia este o reacție la gestul NATO de a expulza opt diplomați ruși, pe motiv că sunt spioni.

“Confirmăm că am retras acreditarea a opt membri ai Misiunii ruse la NATO, fiind ofițeri de informații ruși nedeclarați. De asemenea, am redus numărul de poziții pe care Rusia le poate acredita în fața NATO la 10 (de la 20). Politica noastră față de Rusia rămâne consecventă. Ne-am consolidat apărarea ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei, rămânând totodată deschiși unui dialog constructiv”, a declarata un reprezentant al Alianței în urmă cu 12 zile

Presa rusă a scris că NATO ar putea să comunice cu Rusia prin intermediul ambasadei sale din Bruxelles, unde se află și sediul european al Alianței. NATO a suspendat cooperarea practică cu Rusia în 2014, după anexarea Crimeei, dar a ales să păstreze deschise canalele de comunicare cu statul.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!