/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Rusia își retrage misiunea de la sediul NATO după ce opt membri nu mai sunt acreditați. Membrii sunt bănuiți că ar fi fost agenți ai serviciilor secrete

missing
18 octombrie 2021, ora 17:37

Rusia își retrage misiunea de la sediul NATO după ce a fost anulată acreditare a opt membri, bănuiți că ar fi fost agenți ai serviciilor secrete. Anunțul a fost făcut de către ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, informează TASS.

În urma acestei acțiuni urmează a fi sistată și activitatea biroului de legătură al NATO din Moscova. Potrivit ministrului, decizia este o reacție la gestul NATO de a expulza opt diplomați ruși, pe motiv că sunt spioni.

“Confirmăm că am retras acreditarea a opt membri ai Misiunii ruse la NATO, fiind ofițeri de informații ruși nedeclarați. De asemenea, am redus numărul de poziții pe care Rusia le poate acredita în fața NATO la 10 (de la 20). Politica noastră față de Rusia rămâne consecventă. Ne-am consolidat apărarea ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei, rămânând totodată deschiși unui dialog constructiv”, a declarata un reprezentant al Alianței în urmă cu 12 zile

Presa rusă a scris că NATO ar putea să comunice cu Rusia prin intermediul ambasadei sale din Bruxelles, unde se află și sediul european al Alianței. NATO a suspendat cooperarea practică cu Rusia în 2014, după anexarea Crimeei, dar a ales să păstreze deschise canalele de comunicare cu statul.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram