13 terenuri agricole și pentru construcții, un autoturism de model Mazda din 2015 și numerar, în valoare totală de 1.360.456 de lei, au fost puse sub sechestru, săptămâna trecută, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), din cadrul Centrului Național Anticorupți (CNA). Sunt bunuri indisponibilizate în cadrul a trei delegații care vizează cauze penale, pornite pe trafic de influență, abuz în serviciu și trafic de ființe umane. Despre asta au anunțat reprezentanții instituției în cadrul unui comunicat de presă.

„Astfel, experții ARBI au evaluat la aproape 800.000 de lei terenurile agricole și pentru construcții, mijlocul de transport – la 290 281 lei, numerarul – la 70 000 de lei, iar o construcție locativă a fost estimată la 200 000 de lei”, se arată în comunicat.

Bunurile aparțin figuranților în dosarele penale, gestionate de CNA și procuratură, iar sechestrele au fost aplicate pentru a asigura contravaloarea prejudiciului cauzat de subiecții infracțiunilor.

Totodată, amintim că procesul de recuperare a bunurilor sechestrate de către ARBI va fi finalizat odată cu adoptarea, de către instanța de judecată, a deciziei de confiscare. Pasul final al procesului de recuperare sau vânzarea obiectelor confiscate este realizat de către instituția executorului judecătoresc și Serviciul Fiscal de Stat.

În prezent, ARBI are în procedură 100 de delegații, în cadrul a 64 de cauze penale, în privința a 250 de subiecți. În afară de sechestrele aplicate, săptămâna trecută, Agenția a elaborat cinci note analitice și a întocmit 12 avize consultative.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!