/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Victor Chironda, fostul viceprimar al Capitalei, audiat de CNA în calitate de martor pe unul dintre cazurile de tentativă de autorizare ilegală a construcțiilor în Chișinău

18 octombrie 2021, ora 12:51

Victor Chironda, fostul viceprimar al Capitalei, a fost audiat astăzi, 18 octombrie, de Centrul Național Anticorupție (CNA) în calitate de martor pe unul dintre cazurile de tentativă din partea unor funcționari din Primărie de autorizare ilegală a construcțiilor în Chișinău, sesizat în luna Iunie. Despre asta a anunțat Chironda pe pagina sa de Facebook.

Acesta a spus că în cadrul audierilor i s-a comunicat că pe acest caz a fost deschis un dosar penal.

„Sper foarte mult ca procurorii și judecătorii să înceteze să „nu vadă” ce se întâmpla de fapt in Primăria Chișinău si să oprească o dată această fabrică de scheme și corupție”, susține Victor Chironda.

Totodată, fostul viceprimar a declarat că face apel către edilul Capitalei, Ion Ceban și solicită ca acesta să ascundă gunoiul de sub „covorașul” amenajărilor de spații publice și să înceapă un proces adevărat de curățire a Primăriei. El mai cere ca funcționarii corupți și incompetenți să fie demiși.

În luna iunie 2021, Victor Chironda a spus că în Primăria Chișinău „există corupție”, inclusiv în anumite direcții și structuri. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Amintim că proiectul privind demisia fostului viceprimar, Victor Chironda a fost susținut cu votul a 28 de consilieri municipali în data de 2 iulie 2021. La ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC), primarul Ion Ceban a solicitat demisia lui Chironda în baza constatărilor făcute de grupul de lucru care a inițiat o anchetă de serviciu pe numele funcționarului, în legătură cu absența acestuia de la serviciu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram