/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Criză de proiecte? De când s-a apucat de muncă, noul Parlament nu prea ne-a uimit cu un număr mare de legi adoptate

missing
18 octombrie 2021, ora 13:17

De cand s-a apucat de muncă, noul Parlament nu prea ne-a uimit cu un numar mare de decizii sau legi adoptate, o spun unii analiști politici. De parcă am avea o legislație perfectă, deputații se întrunesc doar o dată în săptămână și atunci nu chiar pentru mult timp. Bunăoară, saptamâna trecuta, ședința a durat aproximativ o oră. Igor Grosu a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că totul se întamplă pentru că nu prea au ce vota. Însă ne-a dat asigurari ca puterile legislativului vor spori – vor spori în legi votate. Nu am stat mult pe gânduri și am mers la Parlament pentru a încerca sa aflăm, ce proiecte de legi urmează a fi inițiante, dar și care sunt prioritățile aleșilor. Ce ne-au spus deputații vă invit să urmărim. 

„Dupa cum bine stiti, joi, de obicei, are loc ședinta plenara a Parlamnetului, asa ca toti deputatii sunt obligati sa fie de fata. Excepție fac cei bolnavi sau care au un motiv serios de lipsa. Acum ne aflam in holul Parlamentului. Suntem aici, fiind curiosi sa aflam de la alesii poporului ce inițiative legislative ii frământă si tin neaparat sa devina lege, dar si la ce proiecte muncesc astazi de zor.”

Așa explică unii deputați numărul mic de proiecte votate în Parlament. Opoziția este, însă, de altă părere…

Cât despre la ce proiecte muncesc din greu acum, aleșii poporului spun că…

La începutul săptămânii, președintele Parlamentului, Igor Grosu a declarat în cadrul unei emisiuni TV, că ședința Parlamentului are loc doar o data pe săptămână întrucât „volumul de acte normative pregătite nu este încă suficient de mare”, însă s-a aratat optimist că pe parcurs acesta va crește. Potrivit regulamentului Parlamentului, aleșii poporului se întrunesc în ședințe plenare joi și vineri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram