Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vasile Bolea și Grigore Novac, au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC), în legătură cu ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Despre asta a anunțat Grigore Novac, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Referitor la motivele sesizării, ne-am expus de mai multe ori și considerăm că scopul Convenției este altul camuflat și total străin convingerilor majorității cetățenilor Republicii Moldova, dar cel mai important este contrar prevederilor Legii Supreme a Republicii Moldova”, se arată în mesajul publicat.

Deputații BCS solicită ca această sesizare să fie examinată, iar ratificarea Convenției de la Istanbul să fie declarată neconstituțională.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, 14 octombrie, în lectură finală, proiectul de ratificare a Convenției de la Istanbul. Pentru asta au votat 54 de aleși ai poporului din partea Fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), iar deputații BCS au părăsit sala de ședințe, în semn de protest.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!