/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Moldovagaz vine cu precizări în legătură cu avertismentele de deconectare a gazelor naturale: „Nu ar trebui considerat un scenariu realist”

missing
19 octombrie 2021, ora 17:50

Moldovagaz susține că, avertismentele adresate autorităților locale, de către unele filiale ale companiilor de distribuție, cu privire la posibila deconectare de la consumul de gaz natural în cazul refuzului de a trece la consum econom, nu reflectă poziția generală a întreprinderii și nu ar trebui percepute la propriu. Despre asta au anunțat reprezentanții Moldovagaz într-o postare pe Faceboook.

„În apelurile companiilor de distribuție a gazelor se menționează despre dreptul operatorilor sistemelor de distribuție de a limita sau, în cazuri excepționale, de a deconecta locurile de consum gaze în situații de urgență pe piața gazelor naturale, precum și în cazurile de perturbare a regimului de funcționare a obiectelor sistemului de gaze naturale”, se arată în mesajul postat

„La ziua de azi, în pofida deficitului de gaze naturale, problema deconectării consumatorilor de la rețea, în special a celor din categoria protejată, nu ar trebui considerată ca un scenariu realist”, relatează reprezentanții Moldovagaz

De asemenea. Moldovagaz menționează că îndemnul recent al întreprinderii către consumatorii săi de a optimiza, în măsura posibilităților, consumul de gaze naturale rămâne extrem de relevant.

Moldovagaz roagă întreprinderile industriale să respecte cu strictețe volumele contractuale zilnice și lunare.

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de alertă în sectorul energetic. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a spus că s-a trecut deja pe păcură, pentru a economisi din gaz. Ministrul Infrastructurii a mai spus că a fost luată și decizia de a oferi mandat Energocom de a negocia și procura gaz de pe piețele din Ucraina și România.

Menționăm că Moldovagaz a lansat un apel către consumatorii casnici și noncasnici, în contextul instituirii stării de alertă în sectorul energetic. Reprezentanții companiei îi îndeamnă să reducă temporar consumul zilnic de gaz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram