Primăria municipiului Chișinău a primit două ambulanțe la mâna a doua și o mașină funerară în calitate de donație din partea unei fundații de caritate din regiunea Toscana, Italia. Vehiculele sanitare vor fi distribuite la două instituții medicale municipale: Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase de Copii și Spitalul Clinic Municipal nr. 4, pentru asistența medicală a pacienților și gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.

Cele două unități sunt ambulanțe de tip B, în stare tehnică bună, echipate și dotate cu utilajul medical necesar. Ambulanțele vor fi utilizate pentru deplasarea copiilor la tratamente complexe și consultații medicale interdisciplinare, precum şi pentru transportarea pacienților aflați la tratament paleativ.

Acțiunea de donație a fost posibilă datorită parteneriatului de cooperare dintre regiunea Toscana, Italia și Primăria municipiului Chișinău.

Amintim că în perioada 18-19 octombrie, la Chișinău se află o delegație italiană în frunte cu primarul comunei Certaldo, regiunea Toscana, însoțit de un grup de  reprezentanți ai asociațiilor de caritate care promovează incluziunea școlară a copiilor diagnosticați cu autism. Delegația va avea întrevederi și schimb de practici cu specialiștii și profesorii din instituțiile de învățământ din capitală, în vederea îmbunătățirii procesului de incluziune a copiilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!