/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Procuratura Anticorupție, despre necesitatea perchezițiilor de la PCCOCS. Procurorii vizați ar fi refuzat să prezinte toate actele și obiectele solicitate

missing
19 octombrie 2021, ora 09:13

Procuratura Anticorupție vine cu detalii în urma perchezițiilor de luni de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. PA confirma că s-au făcut verificări în cabinetele a doi procurori PCCOCS. 

„Menționăm că, necesitatea efectuării perchezițiilor a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul urmăririi penale și se încadrează perfect în prevederile normelor de drept care reglementează aceste acțiuni procesuale, perchezițiile respective fiind preventiv autorizate de către judecătorul de instrucție”, se menționează într-un comunicat al PA.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, perchezițiile au avut loc după ce procurorii PCCOCS au refuzat să prezinte toate actele și obiectele solicitate, în condiții legale.

„Acțiunile întreprinse de membrii grupului de urmărire penală s-au limitat la circumstanțele care se referă la cazul dlui Alexandr Stoianoglo și nu s-au extins asupra altor cauze penale din gestiunea procurorilor în birourile cărora au fost efectuate percheziții și nu au creat impedimente în exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestora. Mai mult, procurorilor respectivi chiar le-a fost permis de a-și extrage copiile fișierelor sau de a-și face copiile actelor necesare pentru exercitarea în continuare a atribuțiilor de serviciu pe dosarele din gestiune”, se mai arată în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram