Un pește gigant de tip Lună a fost prins în plasa unui vas de pescuit aflat în largul exclavei spaniole Ceuta din Spania. Exemplarul avea peste trei metri lungime și tot aproxoimativ trei metri lățime și a fost capturat într-o zonă unde s-au mai prins pești atât de mari, scrie Digi.24.ro.

Biologul marin Enrique Ostale a fost chemat să evalueze peștele gigant și a estimat greutatea acestui la aproximativ două tone pe baza dimensiunilor în comparație cu alte capturi.

„Am încercat să-l punem pe un cântar cu limita de o mie de kilograme, însă era prea greu. L-ar fi stricat. Am fost uimit. Citeam despre astfel de exemplare, însă nu credeam că vom atinge vreodată unul”, a declarat Ostale, care conduce laboratorul de biologie marină al Universității din Sevilla în exclava Ceuta.

Peștele a fost prima dată izolat într-o cameră subacvatică atașată de vas, iar apoi a fost ridicat la bord cu o macara, unde a stat câteva minute, cât timp Enrique Ostale și alți câțiva biologi l-au măsurat, l-au fotografiat și au luat mostre ADN.

Peștele a fost eliberat în apă, iar pescarii și oamenii de știință aflați la bordul vasului de pescuit l-au văzut dispărând rapid în adâncuri.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!