/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un pește de aproximativ două tone a fost prins în larg, în Spania. Vezi cum arată peștele gigant

missing
19 octombrie 2021, ora 13:05

Un pește gigant de tip Lună a fost prins în plasa unui vas de pescuit aflat în largul exclavei spaniole Ceuta din Spania. Exemplarul avea peste trei metri lungime și tot aproxoimativ trei metri lățime și a fost capturat într-o zonă unde s-au mai prins pești atât de mari, scrie Digi.24.ro.

Biologul marin Enrique Ostale a fost chemat să evalueze peștele gigant și a estimat greutatea acestui la aproximativ două tone pe baza dimensiunilor în comparație cu alte capturi.

„Am încercat să-l punem pe un cântar cu limita de o mie de kilograme, însă era prea greu. L-ar fi stricat. Am fost uimit. Citeam despre astfel de exemplare, însă nu credeam că vom atinge vreodată unul”, a declarat Ostale, care conduce laboratorul de biologie marină al Universității din Sevilla în exclava Ceuta.

Peștele a fost prima dată izolat într-o cameră subacvatică atașată de vas, iar apoi a fost ridicat la bord cu o macara, unde a stat câteva minute, cât timp Enrique Ostale și alți câțiva biologi l-au măsurat, l-au fotografiat și au luat mostre ADN.

Peștele a fost eliberat în apă, iar pescarii și oamenii de știință aflați la bordul vasului de pescuit l-au văzut dispărând rapid în adâncuri.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram