Fostul căpitan al echipei Moldovei, Igor Armaș și-a vândut colecția de 60 de tricouri ale mai multor fotbaliști importanți, pentru 2.500 de euro. Suma de bani va fi donată tânărului portar de la „Dacia Buiucani”, Marius Sorocean, în vârstă de 14 ani care a fost diagnosticat cu leucemie și se află acum la Spitalul Oncologic din Chișinău, scrie moldfootball.com. Băiatul are nevoie de un tratament costisitor peste hotare, iar familia nu are suficienți bani ca să i-l asigure. 

Decizia fotbalistului de a-și vinde tricorurile a fost luată după ce a aflat despre boala tânărului portar.

„De-a lungul carierei mele, am adunat o colecție de aproximativ 60 de tricouri a jucătorilor cu care m-am întâlnit pe teren sau înafara lui. Fiecare tricou are propria sa poveste sau mă leagă de el amintiri, a aparținut unui adversar demn din teren sau unei persoane demne pe care viața mi-a scos-o în cale. Această colecție îmi este foarte dragă ca o amintire a carierei mele fotbalistice. Dar aș dori să scot în vânzare întreaga colecție și să transmit suma pentru tratamentul lui Marius. Cu toții trebuie să facem tot posibilul pentru a-l ajuta pe acest tânăr”, a declarat Armaș.

În urma anunțului, fotbalistul a fost contactat de către o persoană, care s-a oferit să îi cumpere întreaga colecția de tricouri, oferind 2.500 de euro în schimb, bani care vor fi direcționați pentru tratamentul lui Marius. Tatăl copilului a fost informat și a ținut să-și exprime recunoștința atât față de cumpărător, cât și Igor Armaș pentru inițiativa sa.

Cei care doresc să-l ajute pe Marius, o pot face prin intermediul următoarelor conturi:

Cardul Moldindcombank (puteți transfera orice valută)
5574 8402 4666 9919
Petru Sorocean

Transfer bancar (lei)
BC „Moldindconbank” S.A.
SWIFT: MOLDMD2X
Beneficiar: Petru Sorocean
IBAN: MD87ML000002259A12272762
Codul personal: 2003089006732

Transfer bancar (dolari)
Intermediary bank of Corresp. bank: Transkapitalbank, Moscow, Russia
SWIFT: TJSCRUMM
Corresp. bank: Belinvestbank, Minsk, Belarus
SWIFT: BLBBBY2X
Beneficiary bank: BC „Moldindconbank” S.A,
SWIFT: MOLDMD2X
Beneficiary IBAN: MD87ML000002259A12272762
Beneficiary name: Petru Sorocean

Transfer bancar (euro)
Correspondent bank: Landesbank Baden Wurttemberg, Stuttgart, Germany
SWIFT: SOLADESTXXX
Beneficiary bank: BC „Moldindconbank” S.A.
SWIFT: MOLDMD2X
Beneficiary IBAN: MD17ML000002259A122727
Beneficiary name: Petru Sorocean

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!