/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

În continuare codași la vaccinare! Rata de imunizare anti COVID a populației R. Moldova a atins 24 %

missing
20 octombrie 2021, ora 13:50

Suntem în continuare codași la vaccinare anti COVID. La șapte luni de la începutul campaniei de vaccinare în Republica Moldova, rata de imunizare a populației a atins abia 24 %. Datele au fost prezentate astăzi de reprezentanți ai Ministerului Sănătății. 

Cea mai mare rată de vaccinare cu schema completă este înregistrată la populația cu vârstă de peste 60 de ani care a fost imunizată în proporție de 50%. Grupul cu cea mai redusă rată de vaccinare este cel al adulților și tinerilor.

„Pentru a intensifica ritmul de vaccinare, au fost lansate câteva campanii adresate tinerilor. Ne referim la campaniile pe care le realizăm în parteneriat cu Asociația rectorilor, susținute de Organizația Modnială a Sănătășii și UNICEF”, a declarat Svetlana Nicolaescu, secretara de stat a Ministerului Sănătății.

În prezent, autoritățile își propun să intensifice activitatea echipelor mobile de vaccinare, astfel încât persoanele care nu se pot deplasa la punctele de imunizare, să poată fi vaccinați acasă.

Potrivit responsabililor de la Sănătate, tabloul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să rămână îngrijorător.La nivel național, municipiile Chișinău și Bălți înregistrează cel mai galopant ritm al infectărilor, iar pe lângă aceste două orașe, au depășit pragul roși de îmbolnăviri cu COVID – 19 și raioanele Glodeni, Sângerei, Aneni Noi și Basarabeasca, cu peste 250 cazuri la 100 de mii de persoane.

Deși în prezent pacienții infectați cu coronavirus din Glodeni  sunt repartizați în instituțiile medicale cu secții COVID din apropiere, șansele de a fi deschisă o secție COVID sau de a fi mobilizate paturi pentru pacienți sunt reduse.

„Actualmente pentru pacienții cu COVID din Glodeni sunt prevăzute paturi de spitalizare în alte instituții medicale din regiunea de nord. La mobilizarea paturilor prioritate se dă insituțiilor medicale care au dotările necesare pentru a oferi asistență pacienților. În cazul în care spitalul din Glodeni nu are dotările necesare nu este ca o primă opțiune mobilizarea paturilor în această instituție”, a menționat Svetlana Nicolăescu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram