/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

România: Guvernul propus de Dacian Cioloș a fost RESPINS de Parlament

20 octombrie 2021, ora 16:56

Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș a fost respins la votul din Parlamentul României dupăce nu a reușit să strângă necesarul de 234 de voturi, scrie Digi24.ro.

Din totalul de 343 de senatori și deputați prezenți, Guvernul Cioloș a strâns doar 88 de voturi „pentru”, din cele 234 necesare. Potrivit sursei, în afară de cei 78 de parlamentari ai URS, dintre care doi au fost absenți, ar fi votat zece parlamentari de la PNL și minorități. Deși reprezentanții UDMR erau în sală, aceștia au refuzat să voteze, iar PSD a anunțat că va vota împotrivă.

Potrivit aceleiași surse, Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la o nouă rundă de consultări la Palatul Cotroceni, pentru joi, 21 octombrie.

„Din acest moment, mingea se întoarce în termenul președintelui Klaus Iohannis”, a declarat Dacian Ciolaș după ce a fost respins în Parlament.

În lipsa unei înțelegeri cu USR, PNL ar putea încerca instalarea unui guvern minoritar condus de Florin Cîțu, cu voturi de la PSD. Însă, social decmorații spun că nu vor susține un astfel de Executiv. O a doua respingere a unui premier desemnat de președinte deschide calea alegerilor anticipate, deși toți actorii politici sunt de acord că este greu de ajuns la anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram