Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) au deconspirat o schemă frauduloasă în transportul de pasageri. Potrivit oamenilor legii, mai mulți operatori de transport din sudul țării transportau pasageri cu autocare de curse naționale și internaționale, care au numărul de identificare modificat. 

„Pe parcursul lunilor august – octombrie 2021, ofițerii de investigații în comun cu cei ai Centrului Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare a Inspectoratului General al Poliției, au  efectuat acțiuni de constatare tehnico – științifică,  în urma cărora s-au stabilit trei autocare care aparțin diferitor operatori de transport, a căror număr de șasiu era modificat”, anunță poliția.

 Oamenii legii au pornit o cauză penală în baza art. 276 Cod penal al Republicii Moldova –  falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor.

 Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în această schemă frauduloasă.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate riscă  amendă  de la 32 500 la 47 500 de lei,  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de până la un an.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!