/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un copil de 11 ani din R. Moldova, depistat cu noua mutație a variantei Delta pe aeroportul din Israel

missing
20 octombrie 2021, ora 11:43

Un copil de 11 ani din Republica Moldova a fost depistat cu o noua mutație a variantei Delta, după ce a fost testat pe aeroportul din Israel, informează newsru.com.il

Potrivit sursei, minorul s-a întors marți, 19 octombrie, din Republica Moldova, împreună cu părinții. Pe aeroportul Ben Gurion a fost testat la COVID, conform procedurii de întoarcere în țară. Rezultatul analizei a arătat că băiatul este purtător al noii mutații a tulpinii „Delta”.

În legătură cu detectarea noii variante a tulpinii Delta, specialiștii Ministerului Sănătății din Israel se vor reuni într-o ședință de urgență, pentru a discuta măsurile de prevenire și răspândire a acestei tulpini în Israel. AY4.2 este o subvariantă a tulpinii Delta. Dintre țările europene, aceasta prevalează în Marea Britanie și Australia, fiind întâlnită și în Rusia. Nu există încă date cu privire la modul în care proprietățile noului virus descendent diferă în ceea ce privește evoluția clinică a bolii pe care o provoacă din tulpina originală „Delta”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram