/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Vadim Krasnoselski a asigurat-o pe prim - ministra Natalia Gavrilița că centrala de la Cuciurgan va aproviziona în continuare cu electricitate partea dreaptă a Nistrului

missing
20 octombrie 2021, ora 10:39

Prim – ministra Natalia Gavrilița a avut avut o discuție la telefon cu pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Cei doi au abordat subiecte care vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri al Nistrului. Au discutat inclusiv despre furnizarea energiei electrice prin centrala de la Cuciurgan. 

Premierul a solicitat informații despre legate de livarea de electricitate prin centrală, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus, dar și despre rezervele de cărbune existente. Krasnoselski a dat asigurări că centrala va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru a furniza în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului.

Totodată, au fost discutate scenarii de alternativă pentru gospodăriile casnice și agenții economici privind aprovizionarea cu gaze, dar și despre posibilitatea achiziționării de păcură sau alte tipuri de combustibil.
În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița și Vadim Krasnoselski au trecut în revistă subiectele actuale de dialog și au subliniat importanța întâlnirii în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram